Chashaku
sötét bambusz teakanál
1 980 Ft
Tradícionális bambusz teakanál matcha készítéshez.
ANYAG: sötét bambusz
HOSSZ: 18 cm
Mosogatógépben nem mosható.
![](https://moyamatcha.hu/wp-content/uploads/2019/12/product_content_03.png)
BIZTONSÁGOS FIZETÉS
fizetés PayPal, PayLike -on keresztül
![](https://moyamatcha.hu/wp-content/uploads/2019/12/product_content_05.png)
GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül kézbesítünk
![](https://moyamatcha.hu/wp-content/uploads/2019/12/product_content_07.png)
INGYENES SZÁLLÍTÁS
15 000 Ft értékű vásárlás felett
![](https://moyamatcha.hu/wp-content/uploads/2019/12/product_content_09.png)
KEDVEZMÉNYEK -10%
visszatérő vásárlóink számára
SÖTÉT BAMBUSZ TEAKANÁL CHASHAKU
A Chashaku egy hagyományos teakanál, mely a matcha készítés és a matcha tea-szertartás alapvető eleme. A kanál ívelt részét használjuk a matcha por kimérésére, amit azután a tálba (matchawan) teszünk. A hozzáadott vízet és a tea port a bambusz teakeverő ecset (chasen) segítségével elkeverjük. Az így készült matcha tea mennyisége az egyéni igényektől függ. Minél több matcha port és kevesebb vízet használunk, annál erősebb teát kapunk.
![moya-matcha-traditional-4](https://moyamatcha.hu/wp-content/uploads/2020/06/moya-matcha-traditional-4.png)
Hagyományosan a híg teát vagy „usuchát” 1 chashaku matchával (egy teáskanál) és körülbelül 75-100ml forró vízzel készítjük. Ez az arány tökéletes az ideális habos textúra eléréséhez.
A Koicha-t vagy sűrű teát lényegesen több matcha adag, 4-6 chashaku (4-6 teáskanál) felhasználásával készítik 150 ml forró vízben. A kapott matcha sokkal sűrűbb és édesebb. Ennél a módszernél a keverés nehezebb, és nem képződik jellegzetes hab a matcha felszínén. Szinte kizárólag a japán teaszertartás részeként szolgálják fel.
Nézd meg, hogyan készíti el Hitomi Saito, a Moya Matcha társalapítója a tökéletes matchát.