Rólunk

Hitomi Saito, a Moya Matcha márka társalapítója Japánban, Kanazawa prefektúrában nőtt fel. Üzleti és adminisztrációs tanulmányai után, a családalapítás helyett úgy döntött, hogy követi a szívét, és beiratkozott a tokiói Seika Gakko főzőiskolába. Makrobiotikai tanulmányait tovább folytatta a Kushi Intézetben, a világ egyik vezető makrobiotikus oktatási központjában, ahol a teljes kiőrlésű termékek és zöldségek kiegyensúlyozott étrendhez kapcsolódó egészségügyi előnyeiről szerzett ismereteket.

Ez késztette arra, hogy a tokiói ABC Cooking Studio előadója legyen. Három év előadás után, úgy gondolta, hogy ideje kiterjeszteni kulináris hátterét a japán hagyományokon túl is. Hitomi Saito Párizsba utazott, ahol a Saint-Germain des Près-i Ze Kitchen Galerie-ben kezdett dolgozni William Ledeuil híres séfnél, aki különböző megközelítésekkel ismertette meg vele a francia konyhát. 2010-ben Hitomi Saito a világ leghíresebb kulináris tehetségek inkubátorában, a Le Cordon Bleu iskolában végzett. Az iskola fuzionális hozzáállása a főzéshez – amely gyakran évszázados receptek keverését eredményezi új ízekkel és elrendezéssel – azóta Saito kulináris hitvallása lett.

Családi kapcsolatai révén Saito megismerkedett az európai ízek mikrokozmoszával, tovább fejlesztetve ezzel kulináris repertoárját. Ezt a tapasztalatot hasznosíthatta munkája során is, miközben az amerikai-párizsi diplomáciai korpusz szakácsaként dolgozott, olyan híres személyiségekkel együtt, mint Karl Lagerfeld.

Hitomi Saito 2013 óta aktívan részt vesz az organikus matcha népszerűsítésében az európai konyhában és 2015-ben létrehozta a Moya Tea márkát, amely a matcha és más japán bio zöld teák gyártója és forgalmazója.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0