MATCHAWAN SUMOMO
A Sumomo Matchawan a legújabb darab a matcha tálaink között. Jellegzetes formája – alacsony peremmel és széles aljjal – megkönnyíti a matcha keverését és a tökéletes, úgynevezett „jáspishab” elérését a matchánkon. A csésze neve a japán szilváról, a sumomo-ról kapta az ihletet. Egy japán legenda szerint egy híres harcos, Minamoto Noriyoshi úgy nyert meg egy csatát, hogy sumomo szilvát ajánlott fel az isteneknek. Japánban úgy tartják, hogy a sumomo szilva fogyasztása elűzi a gonosz szellemeket és a betegségeket.
|
A matcha tea tradícionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A tea elkészítéséhez szükségünk van egy tálra (chawan), egy bambusz teakavererő ecsetre (chasen) és egy bambusz kanálra (chashaku). Helyezzünk 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsük le 100 ml forró vízzel (80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy a matcha kevésbé erős legyen, adhatunk még hozzá egy kis vizet. |
Nézd meg, hogyan készíti el Hitomi Saito, a Moya Matcha társalapítója a tökéletes matchát.


