Egy egyszerű olasz desszert, az eszpresszóban úszó fagytalt – Affogato zöld változata. Ebben a verzióban elengedtük a kávét, természetesen a matcha javára! A tea intenzív íze keveredik a krémes fagylalttal, egyszerre hideg, meleg, és selymes. Ezáltal lesz ez egy egyszerű, mégis mindenki számára felejthetetlen desszert.
Matcha Affogato
2 adag
Hozzávalók:
- 2 teáskanál Moya Matcha Traditional
- 80 ml forralt víz, lehetőleg 80 °C-ra hűtve
- 2 nagy gombóc vaníla fagylalt
Elkészítés:
Készítsd el a matcha „eszpresszót”, öntsd rá a teára a meleg vizet és kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik és enyhén habos nem lesz (ehhez használhatsz bambusz teakeverőt vagy kézi tejhabosítót). A keveréknek egyenletesnek és élénk zöldnek kell lennie. Kanalazd bele a fagylaltot egy tetszőleges csészébe, öntsd rá a teát, és élvezd a Matcha Affogato finom, hideg-meleg, keserű-édes kombinációt!