Chashaku
Matcha bambusz teakanál

1 490 Ft

Tradícionális bambusz teakanál matcha készítéshez.
ANYAG: bambusz
HOSSZ: 18 cm
Mosogatógépben nem mosható.

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

fizetés PayPal, PayLike -on keresztül

GYORS SZÁLLÍTÁS

24 órán belül kézbesítünk

INGYENES SZÁLLÍTÁS

15 000 Ft értékű vásárlás felett

KEDVEZMÉNYEK -10%

visszatérő vásárlóink számára

MATCHA BAMBUSZ TEAKANÁL CHASHAKU

A Chashaku egy hagyományos teakanál, mely a matcha készítés és a matcha tea-szertartás alapvető eleme. A kanál ívelt részét használjuk a matcha por kimérésére, amit azután a tálba (matchawan) teszünk. A hozzáadott vízet és a tea port a bambusz teakeverő ecset (chasen) segítségével elkeverjük. Az így készült matcha tea mennyisége az egyéni igényektől függ. Minél több matcha port és kevesebb vízet használunk, annál erősebb teát kapunk.

Hagyományosan a híg teát vagy „usuchát” 1 chashaku matchával (egy teáskanál) és körülbelül 75-100ml forró vízzel készítjük. Ez az arány tökéletes az ideális habos textúra eléréséhez.

A Koicha-t vagy sűrű teát lényegesen több matcha adag, 4-6 chashaku (4-6 teáskanál) felhasználásával készítik 150 ml forró vízben. A kapott matcha sokkal sűrűbb és édesebb. Ennél a módszernél a keverés nehezebb, és nem képződik jellegzetes hab a matcha felszínén. Szinte kizárólag a japán teaszertartás részeként szolgálják fel.

Nézd meg, hogyan készíti el Hitomi Saito, a Moya Matcha társalapítója a tökéletes matchát.

Kosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0