Sumomo
Matcha Tál
9 850 Ft
Tradícionális tál matcha tea készítéshez és fogyasztáshoz.
ŰRTARTALOM: 400 ml,
MAGASSÁG: 7,5 – 8 cm,
ÁTMÉRŐ: 10 cm.
Mivel ez egy kézműves termék, a méret és a szín kissé eltérhet.
Mosogatógépben mosható.
SZÁRMAZÁS: Ukrajna
BIZTONSÁGOS FIZETÉS
fizetés PayPal, PayLike -on keresztül
GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül kézbesítünk
INGYENES SZÁLLÍTÁS
15 000 Ft értékű vásárlás felett
KEDVEZMÉNYEK -10%
visszatérő vásárlóink számára
MATCHAWAN SUMOMO
A Sumomo Matchawan a legújabb darab a matcha tálaink között. Jellegzetes formája – alacsony peremmel és széles aljjal – megkönnyíti a matcha keverését és a tökéletes, úgynevezett „jáspishab” elérését a matchánkon. A csésze neve a japán szilváról, a sumomo-ról kapta az ihletet. Egy japán legenda szerint egy híres harcos, Minamoto Noriyoshi úgy nyert meg egy csatát, hogy sumomo szilvát ajánlott fel az isteneknek. Japánban úgy tartják, hogy a sumomo szilva fogyasztása elűzi a gonosz szellemeket és a betegségeket.
A matcha tea tradícionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A tea elkészítéséhez szükségünk van egy tálra (chawan), egy bambusz teakavererő ecsetre (chasen) és egy bambusz kanálra (chashaku). Helyezzünk 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsük le 100 ml forró vízzel (80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy a matcha kevésbé erős legyen, adhatunk még hozzá egy kis vizet. |
Nézd meg, hogyan készíti el Hitomi Saito, a Moya Matcha társalapítója a tökéletes matchát.