A matchát egész évben érdemes fogyasztani pozitív élettani hatásai miatt. Ez alkalommal a recept készítője a cukormentes fehércsoki ganache-t ízesítette vele, ami ezáltal egy igazi ízbomba lett!
Matcha krémes
Elkészítési idő: 20 perc + min. 1 óra hűtés
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 500 ml tejszín
- 2 teáskanál Moya Matcha Daily
- 300 g cukormentes fehércsokoládé
Elkészítés:
Vágjuk fel ízlés szerint a leveles tésztát, akár négyzet, akár téglalap alakúra. Arra figyeljünk, hogy 3 lap jusson süteményenként. Tegyük őket 2 sütőpapír közé egymástól 1-2 cm távolságra és 180 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt két tepsi között süssük készre. Felezzük el a tejszínt, majd mindkét adagot forraljuk fel.
A csokit szintén felezzük el és tegyük őket 2 hőálló tálba, majd az egyiket öntsük le a felforralt tejszínnel és keverjük egyneműre. Ha már nem forró, mehet a hűtőbe legalább 1 órára. A másik adag felforralt tejszínhez adjuk hozzá a Moya Matcha Daily-t, keverjük ki és adjuk hozzá a másik adag csokihoz, szintén mehet a hűtőbe, ha kihűlt. A kihűlt tejszínes krémeket habosítsuk ki, majd töltsük meg a lapokat.
A csodás receptért köszönet a Homemade food from Hungary-nak!