Josei
Matcha Tál
9 580 Ft
Tradícionális tál matcha tea készítéshez és fogyasztáshoz.
ŰRTARTALOM: 400 ml,
MAGASSÁG: 7,5 – 8,5 cm,
ÁTMÉRŐ: 10,5 – 11,5 cm.
Mivel ez egy kézműves termék, a méret és a szín kissé eltérhet.
Mosogatógépben mosható.
SZÁRMAZÁS: Lengyelország
BIZTONSÁGOS FIZETÉS
fizetés PayPal, PayLike -on keresztül
GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül kézbesítünk
INGYENES SZÁLLÍTÁS
15 000 Ft értékű vásárlás felett
KEDVEZMÉNYEK -10%
visszatérő vásárlóink számára
KERÁMIA MATCHAWAN JOSEI
A Matchawan Josei egy kézműves matcha tál kerámiából. Kialakítása az évszázados kiotói japán hagyományoknak megfelelően formálódott, amelyet egy kis krakkói kerámia stúdió a Moya Matchával együttműködve adaptált. Minden matcha tál egyedi a maga természetes és finom variációival. Nagyon magas hőmérsékleten égetik, ezzel biztosítva a minőséget és a tartósságot.
A Matchawan a japán teaszertartás során használt hagyományos tál, amely megkönnyíti a matcha elkészítését. Amikor a matchát bambusz teakeverővel ecsettel (chasen) keverik, a matchawan magas, függőleges falai segítenek megakadályozni a víz kiömlését. A tál széles kialakítása megkönnyíti a matcha por simává keveresét és a tökéletes habos textúra gyorsabb elérését. Ne feledjük, hogy a tökéletes matcha hatás eléréséhez, legfeljebb 80 °C hőmérsékletű vizet ajánlott használni.
A matcha tea tradícionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A tea elkészítéséhez szükségünk van egy tálra (chawan), egy bambusz teakavererő ecsetre (chasen) és egy bambusz kanálra (chashaku). Helyezzünk 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsük le 100 ml forró vízzel (80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy a matcha kevésbé erős legyen, adhatunk még hozzá egy kis vizet. |
Nézd meg, hogyan készíti el Hitomi Saito, a Moya Matcha társalapítója a tökéletes matchát.