Szószerinti fordításban a matcha annyit tesz mint, “poralapú tea”. Magas minőségű változatait Japánban termesztik a mai napig, ahol már 1000 éve is megjelent, a tea ceremónáik alapvető részeként. Napjainkban a japán gasztrokultúra nélkülözhetetlen része, méghozzá, mint meleg-és hideg italok összetevője, ezen kívül pedig még süteményekben is megjelenik.
A 21. század kezdete óta aztán kezdett világszerte egyre nagyobb népszerűségre szert tenni a tudatosan táplálkozók, illetve az erre törekvők körében, mivel az egyik legegészségesebb táplálékkiegészítőnek ismerték el.
Mi a különbség a matcha és a hagyományos teák között?
Amikor matchát iszunk, a teljes tealevelet elfogyasztjuk, ezzel ellátva testünket a tea összes tápanyagával (aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, rostok és antioxidánsok). A hagyományos teázás esetében ezeknek az összetevőknek csak a 10-20%-ához jut hozzá a szervezet (a tea típusától függően). Ez az alapvető különbség a matcha és az összes többi tea között.
A Moya Matcha egy autentikus japán, organikus matcha márka, amelyet Kiotó megye Uji régiójában termesztenek. Ez a régió pedig nem kevesebb, mint 800 éves hírnevet köszönhet a legmagasabb minőségű zöld tea termesztésének. A régió termékeny talajáról és tiszta vízéről híres. A zöld tea növények tehát ideális növekedési feltételekkel rendelkeznek a sok napfényt biztosító dombok és a gyakori köd miatt, ami segít megvédeni a finom leveleket a fagytól és a nagy mennyiségű csapadéktól. A Moya Matchát rendkívüli odafigyeléssel termesztik és szüretelik a kicsi, családi tulajdonban lévő teaföldeken. Ezt követően helyben kerülnek feldolgozásra, hogy minden évjárat a frissesség minőségét tudja garantálni. A tealeveleket speciális tárolókban, 0 fok alatti hőmérsékleten tartják, mielőtt teaporrá őrlik őket. Majd légmentesen csomagolva, egyenesen Japánból érkeznek az Ön otthonába. Ez az eljárási folyamat segít megőrizni a tealevelek összes tulajdonságát, és megőrizni azok magas ásványi anyag és antioxidáns tartalmát.