Elhoztuk nektek az egyik kedvenc matchás receptünket: Matcha sajttorta málnával! A sajttorta már önmagában is csodás zöld színben pompázik, de mivel matchából sosem elég,  megspékeltük még egy kis extra matcha mázzal. Ugye milyen szuper lett?

Matcha sajttorta málnával

15-20 cm átmérőjű torta

Hozzávalók:

a kekszes alaphoz:

  • 100 g keksz
  • 30 g vaj

a töltelékhez:

  • 580 g krémsajt
  • 50 ml tejszín
  • 80 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 teásanál vaníla aroma
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 2 púpozott teáskanál Moya Matcha Daily
  • egy kevés meleg víz

a mázhoz:

  • 1 teáskanál Moya Matcha Daily
  • 100 g jó minőségű fehér csokoládé
  • 30 ml tejszín
  • málna a díszítéshez

Elkészítés:

Béleljük ki a tortaforma alját sütőpapírral.

Daráljuk le a kekszet, tegyük egy tálba, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük jól össze, és tegyük a sütőformába. Nyomkodjuk le az aljára kézzel, hogy egyenletes legyen, majd tegyük be a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra. Kézi haberővel keverjük el a krémsajtot tejszínnel. Keverés közben adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília kivonatot és a burgonyakeményítőt. Egy külön kis tálban adjuk hozzá a matchát egy kevés vízhez (éppen annyihoz, hogy az megfelelően feloldódjon), és keverjük össze. Tegyük ezt is a tálba, és keverjünk össze mindent egy spatulával. Próbáljunk meg a lehető legkevesebbb levegőt bevinni a keverékbe (a sok levegőtől a sajttorta összeeshet).

Vegyük ki a hütőből a kekszes alapot, majd a tortaforma alját és oldalát óvatosan tekerjük be alufóliával (vízfürdőben fog sülni, ezért ügyeljünk arra, hogy ne legyen szivárgás!). Öntsük a zöld tölteléket a kekszre, és egyengessük el a felületét spatulával. Tegyük a formát egy nagyobb tepsibe, és töltsük meg a tepsit forró vízzel. Tegyünk mindent az előmelegített sütőbe és süssük 15 percig. Ezután fedjük le a sajttortát alufóliával, csökkentsük a hőmérsékletet 120 ° C-ra, és süssük tovább kb. 1 órát. Ha elkészült, vegyük ki a tortaformát a vízből, és hagyjuk kihűlni. Tegyük a hűtőbe legalább 8 órára (lehetőleg egy éjszakára).

Ezután egy forró kés segítségével óvatosan vágjuk ki a sajttortát a formából. Ha szükséges, az oldalát lesimíthatjuk egy felmelegített spatulával.

Egy kis serpenyőben készítsük el a mázat az összes hozzávaló összeolvasztásával. Tegyük félre néhány percre, hogy kissé besűrűsödjön. Tegyük a tortát egy állványra, és fedjük le a mázzal. Díszítsük friss málnával és tálaljuk!

 

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0