A Dalgona Matcha a népszerű koreai stílusú Dalgona kávé (TikTok kávé) egy zöldebb és egészségesebb változata. A matcha szerelmeseinek 3 változatban is elkészítettük: találtok egy dalgona matcha receptet tojással vagy anélkül, valamint egy receptet a vegán dalgona matchára, amelyet egy külön bejegyzésben olvashattok. Vigyázat, függőséget okoz! 🙂
Dalgona Matcha
1 adag
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál barna- vagy krisálycukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál Moya Matcha Traditional or Daily
- 200 ml hideg tej
- jégkockák
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet és a cukrot alacsony hőmérsékleten, hogy olvadt cukorszirupot kapjunk. A tojásfehérjét habverővel nagy sebességgel kemény habbá verjük. Öntsük a cukorszirupot a tojáshabba anélkül, hogy abbahagynánk a keverést. Adjuk hozzá a matchát is, és keverjük össze. Tegyük a jégkockákat egy pohárba (kb. ⅓ rész), öntsük rá a tejet és tetejére kanalazzuk rá a matcha habot. Készen is vagyunk!
Dalgona Matcha tojás nélkül
1 adag
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- ¼ pohár 30%-os habtejszín
- 1 ½ evőkanál barna- vagy kristálycukor
- 1 teáskanál Moya Matcha Traditional or Daily
- 200 ml hideg tej
- jégkockák
Elkészítés:
A tejszínt és a cukrot egy magas tálba teszzük, majd kézi habverővel, nagy sebességgel kemény habbá verjük. Adjuk hozzá matchát is, és keverjük össze a habbal. Kóstoljuk meg, hogy kellően édes-e. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis cukrot. Tegyük a jégkockákat egy pohárba (kb. ⅓ rész), öntsük rá a tejet és tetejére kanalazzuk rá a matcha habot. Kóstoljuk meg és élvezzük az elkészült házi dalgona matchánkat!