Az egyik kevésbé ismert matcha teás desszert a Matcha Panna Cotta. A Panna Cotta egy híres olasz desszert, észak-olaszországból ered, igazi ínyencség, annak ellenére, hogy csábítóan egyszerű. Friss virágokkal, gyümölcsökkel díszítve tökéletes választás lehet, legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy családi ebédről. Biztosan megéri kipróbálni! Mivel a matcha por az elkészítés során csak azután kerül a a desszertbe, hogy már minden hozzávaló felmelegedett, nem veszít a pozitív, jótékony hatásából, ezért azon felelül hogy rendkívül finom, még egészséges is!
Matcha Panna Cotta
Elkészítési idő: 30 perc + 3 óra hűtés
Hozzávalók:
- 100 ml tej
- 1 evőkanál Moya Matcha Traditional
- 1 evőkanál Moya Matcha Daily
- 7 g zselatinpor
- 50 g vaj
- 500 ml tejszín
- 75 g cukor
- egy csipet só
Elkészítés:
3-4 teáskanál meleg tejben keverjük el a matcha port. A maradék tejet tűzálló edénybe tesszük, hozzáadjuk a zselatinport és ezt is elkeverjük. A tejet lassan melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik benne, majd félretesszük. Ezután egy másik lábasban elkezdjük olvasztani a vajat, amíg egy kicsit barnás nem lesz. Ha ez megvan, a vajhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és a sót, és addig melegítjük amíg fel nem forr. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a matchás keveréket és a zselatinos tejet. Alaposan elkeverjük, majd poharakba öntjük. Hűtőbe tesszük, és kb 3 órán keresztül pihentetjük, hogy a Matcha Panna Cotta megdermedjen.