Hideg, téli estéken fantasztikusan fel tud melegíteni egy jó forrócsoki. Ebben a receptben kombináljuk a fehér csoki finom ízét a Matcha különleges aromájával és jótékony hatásával. Próbáld ki te is ezt a nagyszerű matchás forró fehér csokoládé receptet!
Matcha fehér forró csokoládé
2 adag
Hozzávalók:
- 1 púpozott teáskanál Moya Matcha Traditional vagy Daily
- 100 g jó minőségű fehér csokoládé
- 1-1½ bögre tej + egy kevés a matcha keveréshez
- egy adag tejszín poharanként
Elkészítés:
A csokoládét darabokra törjük, és egy kis edénybe tesszük a tejjel együtt. Alacsony fokozaton, lassan főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Közben a chasen (teakeverő ecset) vagy tejhabosító segítégével, összekeverjük a matcha port egy kevés tejjel, és elkészítjük a zöld „eszpresszó”-nkat. Amikor a forró csokoládé keverék elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a matcha “eszpresszót” és jól összekeverjük. Az így elkészült matchás forró fehér csokoládét öntsük két pohárba és díszítsük a tetejét tejszínhabbal.