Illatos kuglóf húsvétra? A hagyományos ízek helyett próbáld ki ezt a vegán, matchás változatot, mely frissességével garantáltan feldobja majd az ünnepi asztalt.
Vegán húsvéti kuglóf matchával
8 adag
Hozzávalók:
-
300g zabliszt
-
100g xilit
-
250ml szójatej
-
125 ml szőlőmagolaj
- 1 lime leve
-
2 púpozott evőkanál Moya Matcha Daily
-
2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Mérjük ki a lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá a xilitet és a sütőport. Egy másik edényben keverjük össze a tejet és az olajat. Ezután keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat és kézzel gyúrjuk át a tésztát. Adjuk hozzá a Moya Matchát és a friss lime levet, majd gyúrjuk tovább, míg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután kenjük ki a sütőformát olajjal, és tegyük bele a matchás tésztát. 180 C-ra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütjük.